lørdag 7. mai 2011

Den dagen PC' en skulle passe vesken

La meg introdusere dere for Lykkelicas nære venninne, la oss kalle henne Shiney. Hjerte av gull. Vakker som få. Under middels interessert i "tekniske duppedingser" som hun kaller det, men hun har den siste tiden blitt en kløpper i å sende meldinger med sine lange lakkerte negler, så hun klarer seg i hverdagen.

Og, ja apropos de lange lakkerte neglene. Shiney er over middels opptatt av klær og stæsh. Vent, la meg omformulere det; hun er OPPSIKTSVEKKENDE opptatt av klær og stæsh.  Hun er av den typen hvor man kan finne en rød tråd i bekledningen fra innerst til ytterst, TIL EN HVER TID. Alt matcher; sko, belter, ringer, hårkliper, undertøy,tånegler osv. Hun er strålende vakker både inni og uttapå, derav navnet Shiney.

Lykkelica er jo ikke helt der, kan man si. Lykkelica kan rett som det er troppe opp i fargekombinasjoner som ville fått Jan Thomas til å besvime langsomt og veldig dramatisk i armene på han der Christoffer-duden.

Grønne sko, rød jakke og lilla veske er et helt konkret eksempel.

Og beltet til Lykkelica (hun har bare ett) er ødelagt slik at hun må feste en hårspenne i det for å få det til å ikke stikke ut på en meget provoserende og upraktisk måte. Og undertøyet vil jeg ikke en gang SNAKKE om!

Shiney har lenge tenkt på å kjøpe seg en sånn der "teknisk duppedings", også kjent som bærbar PC. Men det har vært skjær i sjøen, viser det seg.  Store problemer! Hun vet nemlig ikke hvilken hun skal bestille, så hun ber pent om hun kan få "ta med seg veska" og komme på besøk for å få hjelp av Assisterende Direktør Mannen til å bestille seg "en sånn der teknisk duppedings", også kjent som bærbar PC, på nettet.

"Ta med seg veska???" tenker Lykkelica. Når tar hun IKKE med seg veska, liksom???

Oppstandelsen var derfor stor da Shiney kommer spankulerende inn med ikke mindre enn to vesker. En beige som matcher klær og sko perfekt, og en rød PC-veske som ikke matcher noe av det hun har på seg. Hva var skjedd med Shiney???

"Her er den!" sier hun fornøyd og slenger den røde vesken foran oss.
"Her er veska som den der tekniske duppedingsen skal passe oppi!! Kan dere bestille en som passer størrelsen på veska?" fortsetter hun og fisker opp kredittkortet og legger klart på bordet.

Lykkelica og mannen ser lamslått på hverandre. Det viser seg altså at Shiney har vesken til en ikke eksisterende "teknisk duppedings", før hun har kjøpt selve poenget med veska: Den tekniske duppedingsen. Også kjent som bærbar PC.

Hva er vi i? Bakvendtland???

Vi spør forsiktig hva det ER med veska?

Den er RØD, får vi vite.

Nuvel. Men sånn ellers da? Er den gullforgylt inni eller belagt av hundre millioner diamanter. Sinnsykt dyr???
"Neeei? Jeg har fått den. Helt gratis hos en venninne", sier Shiney.
"Hun sa den var veldig Shiney", legger hun til med verdens største glis.

Og slik går det altså til at Assisterende Direktør Mannen, nokså overgitt, tar en rød PC-veske ned på gutterommene for å prøve den på to ulike PC-er, for å finne rette "PC-størrelsen".

-Den kan ikke være større enn 14 tommer, sier han når han kommer opp, fortsatt lettere sjokkert over det merkelig oppdraget.
- Hæ?? Tommer? Hva betyr det, spør Shiney.

Så setter de seg foran datamaskinen på jakt etter en "teknisk duppedings", for alt i verden ikke større enn 14 tommer. Der sitter de en god stund, Shiney trommer utålmodig med kredittkortet, og syns det var da i overkant vanskelig å bestille sånn "teknisk duppedings" på nettet. Det er liksom mye lettere med sko..... Ganske så kjedelig med alle de tekniske duppedings-detaljene er det også. Bare ved EN anledning bli hun jøger og bryter ut i vill jubel:

"Yeaaaah. Den er jo rød!!! La oss bestille en i sånn derre tommer-størrelse!!!! "

Og slik gikk det til at PC'en matchet veska.

Vi gratulerer!

2 kommentarer:

  1. Sånne mennesker er jo bare så søte, ihvertfall når de blir beskrevet på en sånn måte ;)

    SvarSlett
  2. Tro hvem det kan være :-) Jeg vet at hun er verdens flotteste - og dette var bare veldig henne. He, he :-)

    SvarSlett