tirsdag 7. september 2010

Sjekking

Jasså, skal liksom gamlemor snakke om sjekking nå? Gamlemor som har vært sammen med samme mann i hundre år? Som bor på landet, med to barn, stasjonsvogn, sykkelhjelm og en halv gris i fryseren? Ja kanskje ikke en halv gris, men DET ER IKKE POENGET.

Skal JEG komme her og bræke om sjekking?
Ja, det skal jeg faktisk.

Det er mange grunner til at jeg har vært sammen med samme mann i hundre år. De fine blå øynene hans for eksempel. Men la meg nå ikke (nok en gang) spore av her. En av grunnene er også for å slippe å begi meg ut i the twilight-zone, den parallelle virkeligheten og det komplett uforståelige sjekke-universet.

Det har seg nemlig sånn at Gamlemor, til tross for overnevnte hindringer, er blitt sjekket opp. Flere ganger faktisk. Og jeg undrer meg på, noen av de triksene som jeg har blitt utsatt for:

Virker de på noen?

La meg presentere Lykkelicas fem på topp bedritne, men akk så fasinerende, sjekketriks:

5. plassen går til han som i forbifarta sleika meg fra halsen og opp til øret. Veldig tidsbesparende og veldig lite sexy. Hva kan jeg si? Han fikk ikke for innsatsen en gang.

4.plassen gir jeg til stueplanten min som antaster meg i trappa hver dag. Den får ikke vann på en stund, that dirthy old thing!

3. plassen går til en lystig kar på en festival jeg var på nylig. Fullt av pågangsmot og i overstadig godt humør (i utgangspunktet gode egenskaper). Han stod og danset og vrikket på seg ved siden av meg. Plutselig var han helt oppi ansiktet mitt og danset og vrikket. Nå var han riktig i flyten, han rugget og vugget og jokket og herjet på. Akkurat da han var begynt å ta på seg selv besvimte venninna min (trolig av åndenød på grunn av latteranfall ved synet) så vi måtte gå.
Saved by the bell.

2. plassen går til han som stod og slang i en bar for noen år siden. I det han fikk blikk-kontakt kastet han sin fiktive fiskestang og sveivet meg inn som en annen stor-torsk.
Det ble ikke torsk til middag for å si det sånn.....

Men den prestisjetunge 1.plassen går til den ganske så slitne karen som lå og rullet i gresset under samme festival som tidligere nevnt. (Jepp, ble sjekket opp to ganger på samme dag. Verdt å merke seg)

Med to halvfulle øl-glass plassert i hver sin armkrok prøvde han å holde seg oppe ved å lene seg på albuene, og se passe laidback ut. Det var sent på kvelden og Lykkelica var sliten i bena.(Lykkelica er som tidligere nevnt gammel)
 
Så Lykkelica satte seg ned i gresset og det tok ikke lang tid før den slitne karen så monn i sakene. Blikket han sendte meg var til å ta og føle på, men jeg prøvde å fokusere på Sivert på scenen i stedet. I sidesynet ser jeg så at karen nå har begynt å bokstavlig talt ÅLE seg fram mot meg i gresset. Han tror sikkert han gjør det på en type "snikende tiger, skjult drage" måte. Men det er alt annet enn diskret.

Og så er han der, i øret mitt. Samtalen gikk sånn høvelig på dette viset:

Snikende tiger, skjult drage: Er du gift?
Lykkelica: Ja
Snikende tiger, skjult drage: Sa du at du var skilt?
Lykkelica: Nei! Jeg er gift.
Stillhet (bortsett fra at man kan høre at han tenker så det knaker)
Snikende tiger, skjult drage: Er du GODT gift???
Lykkelica: Ja
Ny stillhet.
Snikende tiger, skjult drage: Synd. Jeg var overbevist om at du var min livs kjærlighet....


En stund etter sover snikende tiger, skjult drage i fosterstilling i gresset. Og hans livs kjærlighet gikk hjem med sin livs kjærlighet og takket gudene for at man slipper å måtte begi seg inn i sjekke-helvete med hud og hår.
Hadde trolig mistet forstanden.

Nå er det veldig mange søte sjekkere der ut, det er jeg helt sikker på. De som bare smiler og er seg selv. Jeg hyller dere.
Måtte dere skyte gullfuglen gang på gang......Fortrinnsvis uten åling og vrikking.

2 kommentarer: