mandag 12. september 2011

Endelig fred å få

Jeg syns helt ærlig våren er temmelig plagsomt. Da dukker de opp. Gjøremålene. Like ivrig som løvetannen som trenger seg gjennom asfalten, dukker de opp. Malingsjobbene. Høytrykkspyling av det som høytrykkspyles kan. Oljing av plattinger og utemøbler. Luking og staudeflytting og beskjæring og fandsens oldemor.

Blæh!


Og så kommer sommeren. Ikke fred å få. Ut på tur aldri sur. Alt skal gjøres ute i frisk luft, matlaging, elskov, dusjing, krangling, klegg-klasking, soving, dobesøk, for God sake! Så trass-sitter vi  ute da, for det er jo sommer må vite, mens Lykkelica jobber med det intense savnet etter sofakroken og en svalt rom.

Og vinteren gidder jeg ikke en gang å snakke om.

Men høsten. Å, høsten er årstiden min. Da regner det hissig mot vinduene, med det er helt greit, for da sitter jeg og Mr Potatoe Chips i sofakroken og kliner, med tente stearinlys. Og kroppen er inntullet i myke plagg og det fins ikke en bikinilinje i sikte.

Og bokhaugen bare stiger, og man holder gjerne på med fire om gangen (bøker altså), mens ugresset dør en langsom død i bedene, men det er det ingen som ser, for det er så innmari mørkt.

Og hvis man vil det, kan man alltids gå en tur, men bare fordi man vil. Og da er lufta krystallklar og alle innsektene har lagt seg for å bysselalle, bortsett fra en og annen sinnsyk veps, men det er en helt annen historie.


Og fargene. Javisst er høsten mørketid. Men så mye lys det er i den. Å kjøre bil i dette landskapet når lyset har sine siste krampetrekninger, før mørket tar over, er til tider rett og slett trafikkfarlig. Statens vegvesen burde gripe inn og sette opp følgende skilt på Bratten;

.

Kjør varsomt! Ekstremt vakker utsikt, her leker naturen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar