mandag 29. august 2011

Operasjon Morgengry

Tid: Søndag 21:45
Lokasjon: I en sofa i en stue, et sted utti hutti heita langs norskekysten

Lykkelica legger en plan. Jeg presenterer: Operasjon Morgengry. Deloppdrag for iverksettelse av operasjon Føkkings Bestselger.
Utfordring: Finne tid til å skrive Føkkings Bestselger innimellom fulltidsjobb, mugne matpakker, skitne klær, Operasjon Mamma og en helsikes svær innkjørsel som må lukes hver tredje uke.

Tidligere strategier:

Operasjon Skrivelyst. Mission Failure grunnet manglende mismatch mellom skrivelyst og egnet sted for å skrive. Sist gang skrivelysten ble påtrengende var under en puls-topp på en spinn-time. Not good.

Operasjon Skriveplan. Teorien går ut på å lage mindmap over novellene i Føkkings Bestselger på forhånd. Når selve skrivejobben så skulle utføres var det rett og slett bare å få mesterverket ned på papiret. Mission Failure grunnet noveller som lever sitt eget bisarre liv. Totalt forskjellig fra nevnte mindmap. Hvordan i huleste heiteste en vakker novelle om kjærlighetssorg kunne ende opp som en dritskummel spøkelsesjakt er meg fortsatt en gåte.

Operasjon Timeplan: Låse seg inne i skriveland, for å skrive mellom kl 19 og 22 hver tirsdag og torsdag samt lørdag formiddag. Slik har seks noveller til nå blitt unnfanget, så vi kan kalle det tilnærmet en suksess. Men operasjon Timeplan har sin helt klare svakhet. Agent Lykkelicas hode er ikke alltid klar for en hesblesende operasjon på disse tidspunktene grunnet hektisk hverdagsliv med henting og bringing, bokbind og hvor er buksene mine og hurramegrundt. For å si det pent: Effektiviteten har ikke vært tipptopp so to speak.
Når da en novelle vikler seg inn og går seg bort en sen torsdagskveld, hender det rett som det er at hele hovedoperasjonen Føkkings Bestselger blir utsatt for fiendlig sabotasje og Lykkelica havner i armkroken til Mr Potatochips atter en gang.

Derfor planlegger Lykkelica Operasjon Morgengry: skrive tidlig om morgenen, før hurramegrundt-verden har våknet og hodet er klinkeklart. Det er genialt!!!

GENIALT!!!

Tid:24:00
Lokasjon: I en seng i et hus, et sted utti hutti heita langs norskekysten

Agent Lykkelica får ikke sove fordi hun tenker på hvor innmari tidlig hun må stå opp

Tid: Mandag kl 01:00
Lokasjon: I en seng i et hus, et sted utti hutti heita langs norskekysten.

Det har blåst opp til orkan styrke på null komma svisj og vinduer og dører i hele huset må sikres. Samt blomsterampler og utemøblement og søppelkasser.

Tid: Mandag kl 02:30
Lokasjon:I en seng i et hus, et sted utti hutti heita langs norskekysten.

Lykkelica står i senga grunnet et tordenbrak av en annen verden, og lurer på om det er vekkerklokka som allerede har ringt. Det er det ikke. Det er ragnarok. Det lyner og tordner i en time, og agent Lykkelica forsøker å omkalkulere operasjon Morgengry.

Tid Mandag kl 05:15
Sted: I tussmørke og øsepøse regn et sted utti hutti heita, på svarte føkkings natta!

Lykkelica undrer på hva som har truffet henne, men står opp, koker kaffe og rigger seg til. Finner det for godt å spise litt frokost, uten mat og drikke funker ikke forfatterinnen. Nemlig.

Tid: Mandag kl 07.00
Sted: På et stille kjøkken med tente stearinlys. Lykkelica har skrevet konsentrert i halvannen time og har fortsatt tid til å koke egg til familien før de våkner. Hurra, Operasjon Morgengry er en suksess!!!

Tid: Mandag kl 08:00

Sted: Akkurat ankommet sånn der seriøs kommunikasjonsrådgiver-jobb.
Lykkelica innser at dagen har ganske mange timer igjen. Og har dessuten lyst på frokost nummer to. Eller blir det lunsj? Og hva blir lunsjen da??

Sånn går nu dagen. Hodepinen ankommer 16.00 sharp. Komatilstand i bil på vei hjem fra jobb. Komatilstand under minstemanns babling om Manchester United og alle dets fortreffelige spillere under middagen. Bokbind-krise hvor Assisterende Direktør Mannen rett og slett må overta, God bless him. Selv sokkesortering på vaskerommet blir uoverkommelig oppdrag, det er jo pinadø klin umulig å finne noen som hører sammen!!!

Operasjon Morgengry evalueres med argusøyne. Men sant å si så var ikke tordenvær og to timers søvn med i beregningen. Og jeg har tross alt skrevet på den Føkkings Bestselgeren i dag. Så jeg gir Operasjon Morgengry en sjangse til.

Kanskje ikke i morra, men i overmorra.

Agent Lykkelica over og ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar