onsdag 2. februar 2011

Forfulgt av Operasjonssentralen

Lykkelica jobber i en stor etat, med mange ulike dataverktøy. Disse dataverktøyene overvåkes av Operasjonssentralen, intet mindre. Lykkelica vet ikke hvor Operasjonssentralen befinner seg, eller hvem som jobber der. Men jeg ser for meg Men in Black som sitter foran hundre millioner dataskjermer og passer på saker og ting.

Og i det øyeblikket et dataverktøy føler trang til å være bittelitt uskikkelig, og det gjør de rett som det er i denne etaten, så er Operasjonssentralen der øyeblikkelig. Først sender de ut meldinger til sjefer og kommunikasjonrådgivere, deriblant Lykkelica, på sms, på nett og trolig også på morse. Deretter gir Operasjonssentralen det usikkelige dataverktøyet ris på rompa, og fikser og årner sånn at etatens tjenester kan gå knirkefritt.

Veldig effektivt, og sosialdemokratisk riktig på alle måter.

Lykkelica visste jo at Operasjonssentralen har full oversikt. Men at de hadde oversikt over Lykkelica, det var mer enn jeg ante.

For et av dataverktøyene har da denne etaten, av en eller annen merksnodig grunn, valgt å kalle ved samme navn som Lykkelica. La oss nå for morro skyld late som Lykkelica egentlig heter Angelina Jolie , og da har altså etaten et saksbehandlingssystem ved navn Angelina Jolie.

Pussige greier. Og det som er enda mer pussig, og ikke så rent lite skummelt,er at Angelina Jolie (Lykkelica) og Angelina Jolie(saksbehandlingssystem) ser ut til å leve parallelle liv.

For Angelina Jolie (saksbehandlingssystem) har i mange år oppført seg eksemplarisk, i likhet med Lykkelica. Men så, når folk ante fred og ingen fare bestemte Angelina Jolie (saksbehandlingssystem) seg for at nå skulle hun bli "no more mrs nice girl".

Første gang Lykkelica merket dette var på Meget Viktig Møte. Lykkelica var ganske å sliten, og før hun visste ordet av det satt hun og halvsov, ja, hadde seg en aldri så liten avstikker, i stedet for å følge med på Meget Viktig Møte.

Da tikker det inn SMS fra Operasjonssentralen, ikke bare til Angelina Jolie (Lykkelica) men til Lykkelicas sjef og halve hans stab:

"Fra Operasjonssentralen: Angelina Jolie er ute av drift. Dette vil trolig bety at Angelina Jolie vil være nede ut dagen. Feilsøking pågår."

Og Lykkelica tenkte:

"Hvordan i huleste vet de det?" mens hun tittet seg engstelig rundt etter skjulte kamera og Men in Black.

Det går noen dager. Livet humper og går. Det er sånn ekkel morgenstund, Lykkelica har forsovet seg, veiene er glatte, mobilen er gjenglemt og livet suger sånn passelig. Vel fremme på jobb kommer sjefen farende inn på kontoret med bekymret blikk.

- Hvordan går det med deg??
- Eh...hæ??Eh...jo??? Sier Lykkelica på sitt sedvanlige ryddige og oppklarende vis.
- Jeg har fått melding fra Operasjonssentralen, sier sjefen og leser høyt:

" Fra Operasjonssentralen. Forsinket oppstart av Angelina Jolie grunnet lange kjøretider. Uklart når Angelia Jolie kommer i gang."

Og sjefen ler og ler. Og Lykkelica lurer på hvor Operasjonssentralen befinner seg. Muligens under Lykkelicas seng???

Men den berømmelige kaka ble tatt da Lykkelica måtte kaste inn håndkleet og krype til sengs med migrene. I det mørke, kalde rommet, i Lykkelicas mørke, kalde verden (akkurat da i hvertfall) tikker det så inn en melding på mobilen.

" Fra Operasjonssentralen. Angelina Jolie har gått i recovery. Feilretting pågår. Forventet nedetid ut dagen."

Og Lykkelica tenkte:

All system breakdown. Shutting down.

2 kommentarer:

  1. Utrolig artig sammentreff ;)

    SvarSlett
  2. Ha ha ha ustyrtelig morssomt. DET forklarer det meste av min hverdag. Bra skrevet :-) Elisabeth

    SvarSlett