søndag 20. februar 2011

En lørdagskveld

Det skjer kanskje en gang i året. Lykkelica er alene hjemme. På en lørdag til og med.

Man skulle tro en slik skjelden anledning ble utnyttet til fulle. Jentefest. Ut på byen. Boblebad i rosa sjampanje. Sånne ting.

Og hva gjorde Lykkelica?

Veldig mye annet enn akkurat det.

Det startet fint med godstolen og den splitter nye boken om kundalini-yoga Lykkelica kom til å bestille i et svakt øyeblikk. Boken som på en "effektiv og praktisk måte gjør yoga til en naturlig del av hverdagen", sier omslaget. Lykkelica tenker at det nok er innmari lurt å bedrive litt yoga og ikke bare peise på med høypulstimer i et forrykende tempo. Få litt balanse liksom. Og denne kvinnen som er avbildet i alle mulige rare stillinger i boka ser da innmari balansert og kjernesunn ut.

Sånn balansert og kjernesunn skal jeg bli hvert øyeblikk, tenker Lykkelica.

Lykkelica blar og leser i den lekre boka. Om rotlås og dødmannstillingen, pusting og tilstedeværelse. Men for å være helt ærlig så ser nok Lykkelica aller mest på alle de lekre tunikaene denne balanserte kvinnen har på seg på bildene. Og lurer litt på hvor man kan få tak i sånne?
Og hun bruker nok mer enn normalt lang tid på å studere de lekre, slanke, gyldenbrune bena til denne balanserte kvinnen i skredderstilling. Og lurer på om de blir så velpleid av yogaen alene?

Da hele boka var "lest" ferdig hadde ikke Lykkelica lært seg en eneste yoga-øvelse, men hadde innmari lyst til å lakke tåneglene.

Hrmf! Feil fokus.
Nok åndelig føde og TVen slås på. Det er jo tross alt laurdag! Det ender opp i katastrofe.
Lykkelica klarer jo selvfølgelig å stoppe opp i en film om en hund som pleier å vente på at eieren sin kommer hjem med toget hver ettermiddag, slik at de kan gå sammen hjem og leke. Og så en dag kommer ikke eieren hjem. Han kommer ALDRI mer hjem. Men hunden den venter. Hver dag i ni år. Til den en dag dør mens den venter der på togstasjonen.

Og slik finner plutselig Lykkelica seg selv i stortutinga i sofaen på lørdagskvelden.

Hrmf! Feil fokus!


Lykkelica tørker tårene og går til angrep på kjøkkenskapene. Men ingen har handlet inn lørdagsgodt til Lykkelica. Så det blir en håndfull mandler og en brødskalk, og det er jo MINST like godt......

Snakk om hurramegrundt lørdagskveld, tenker Lykkelica og entrer sosiale medier. Og havner i en innmari uintelligent samtale om hvor godt Lykkelica kler å danse med delfiner, før en venn med forhåpentligvis gode intensjoner skriver følgende kommentar:

-GET A LIFE!

Hrmf! Feil fokus!

Mens jeg sitter der og skuler i gulvet og lurer på hva resten av kvelden bør og kan inneholde, legger jeg merke til saftflekker og smuler og støvdotter.

Og før jeg vet ordet av det, er Lykkelica i full gang med å støvsuge og vaske huset.

Dette høres kanskje direkte deprimerende ut? Sånn helt på grensen til lykkepille intravenøst?

Niks. Syns det var en innmari fin lørdagskveld jeg! Var direkte lykkelig når jeg tenker meg om.

Feil fokus kan gi fantastiske resultater. Nyvasket hus for eksempel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar