mandag 11. oktober 2010

Tatt med buksa nede

Dette er historien om den gangen Lykkelica ble tatt med buksa nede, en helt vanlig tirsdag. Det er ingen vakker sak. Det er ingen poeng å dele historien med hele verden. Men historien er en påminner om at selv Lykkelica er et helt alminnelig menneske, slik som Kongen og Jonas Gahr Støre.

Vel, det var en helt vanlig tirsdag. Familien inntar et pedagogisk riktig måltid til middag. Mamma, Direktøren, forteller om grønnsakenes fortreffelige egenskaper og ungene spiser og er blide og fornøyde. Dette kunne jo ha vært riktig så idyllisk, hadde det ikke vært for at Pappa, Assisterende direktør surmuler fordi han også må spise grønnsaker. Mamma, Direktøren sender overbærende blikk.

Ungene vil ha is til dessert. Det blir nei. Ungene vil ha gotteri til tv-stunden før leggetid. Det blir nei. Mamma, Direktøren forteller at man ikke trenger gotteri for å kose seg, må forstå. Gå og ta dere et eple i stedet.

 Ungene knasker eple.

Mamma, Direktøren ser på klokka. Er det ikke leggetid snart?
Det blir omsider leggetid.

Men leggetid og soving er jo ikke det samme i dette hjemmet, nei. Det er tær som må plastres, og prøver som må signeres, og verdensproblemer som må løses, og jammen var det ikke flere tær som måtte plastres, og HVOR er minstens kosebamse, kanskje han ligger ute i stormen alene og fryser, kriiiiiiiise, og så finner vi den under fire tonn med lego.
Mamma, Direktøren er ganske tålmodig. Eller i hvert fall litt. For hun vet hva som venter. Bare de sovner. Som en gribb vokter hun utenfor rommene, på jakt etter taktfast snorking.

Og så blir det stille.
Endelig, endelig, endelig!

For nå svinger Direktøren og Assisterende Direktør seg! Ulovlige, usømmelige saker skjer i sofaen i biblioteket, i det blåhvite lyset fra TV'n som står på.

Og så står plutselig minsten der i døra. Og gaper sjokkert. Først har han ikke ord og klarer bare å stotre:

Mamma.....? Pappa....?

Men så overtar sinnet og han trapper i gulvet, med plastrede tær.

-Spiser dere GOTTERI ????? Enda det ikke er LØRDAG???

Og der ligger pappa henslengt i sofaen med hånden godt stukket ned i potetgull-posen mens han forvirret plukker potetgullflak fra magen,. Og der sitter mamma med sjokolade på kjakan, sukker på kinnet og seig gummigotter sittende fast i en jeksel.

Hva skal man si?? Jesper Juul?? Anyone?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar