fredag 27. juli 2012

Fuglemat og andre kriser

Dere lurer sikkert på hvordan det går med førtiårskrisa mi? Nå sånn etter at jeg faktisk har blitt førti?
Eller kanskje dere ikke lurer så veldig på det. Men det kan jeg ikke bry meg med, jeg har annet å bale med. Førtiårskrisa mi for eksempel.

Det går SÅNN PASSE vil jeg si. Ikke verre enn det et par valium intravenøst kan fikse liksom.
Men det ER ting som tyder på at jeg ikke er så veldig hardt angrepet. La meg nevne:

YOLO-bevistet
Jeg har ALDRI skrevet YOLO en eneste gang. Jeg har TENKT det en god del ganger, men det teller ikke. De av dere som ikke vet hva YOLO betyr, så betyr det "You only live once "og brukes i UTIDE i sosiale medier av unge folk og de som desperat vil være ung.

Nå ser jeg at jeg har kommet i skade for å faktisk skrive YOLO. Til det vil jeg bare si:
SHIT! FØKK!!

Jeg er åpenbart i skikkelig trøbbel. Så la oss bare gå rett over til tegn på at jeg er i skikkelig førtiårskrise.

Store maskiner-beviset
Jeg tenker uforholdsmessig mye på store maskiner som går skikkelig fort. Black Hawker, motorsykler, Mini Coopere og FORÅIKKESNAKKE om F16-fly. Gud hjelpe meg! Jeg har alltid blitt jøger av å se et F16-fly skjære over en rosa nordlandshimmel. Men nå. Nå hender det, foruroligende ofte, at jeg lurer på hvorfor jeg ikke BLE en F16-pilot. Og vil gråte en skvett, nei mer hulke og ule når jeg tenker på at det nå faktisk er FOR SENT å bli en F16-pilot.
Helt til jeg kommer på den leie høydeskrekken min. Og det faktum at jeg ikke er så glad i å krige og bombe og sånn.
Men de åpenbare grunnene ser jeg ut til å glemme stadig oftere.

Glemsk er jeg også blitt, altså. Sukk.

Fransk manikyr-beviset
Jeg har kommet i skade for å kjøpe et fransk manikyrsett. Sånn med sånne falske negler som er helt hvite fremme. Enda jeg HAR fine lange negler. Og likevel. Så var det ett eller annet som skjedde da jeg så ei ung fin ei med sånne falske negler. Og før jeg visste ordet av det hadde jeg også handlet et sett og tenkt at NÅ. Nå skal jeg pinadø få meg fransk manikyr på tåneglene OGSÅ!

Hjelpemegrett!

Nå er det sikkert flere av dere som har gjort dette mange ganger og som rett og slett blir litt opptrekt av at jeg tolker dette som et tegn på førtiårskrise. Det beklager jeg. Virkelig. Men da må jeg få minne dere om at dette dreier seg om MEG. Jeg DRITER så infernalsk i sånn make-up og jåleting. Så infernalsk. Jeg syns det er fint på andre, altstå. I beherskede former. Men jeg gidder ikke. Jeg bruker mascara, kajal og bodylotion. That´s it. Jeg ble en gang kastet ut fra et sminkeparty fordi jeg begynte å krangle med selgeren om nødvendigheten av en rensekrem til 900 kroner.
Ser fortsatt på det som en av mine viktigste kamper.

Det er imidlertid et godt tegn at jeg aldri kom så langt som at jeg faktisk limte på de falske neglene. Så nå ligger de i baderomskuffen og skremmer vannet av meg hver gang jeg åpner skuffen.

Selve beviset:
Det styggeste tegnet på førtiårskrisa mi er er imidlertid denne:

Som ble kjøpt, riktignok på salg, en sen ettermiddag etter en lei hendelse inne på et prøverom. (Den hendelsen er en helt annen historie )
HVA jeg tenkte da jeg kjøpte den?

"Nei at det HELT sikkert er noe i det at det du putter i munnen har noe å si for aldringsprosessen." Det tror jeg fortsatt.

"At det sikkert er lurt at jeg nå begynner å tenke litt mer på hva jeg putter i munnen. "Det tror jeg fortsatt.

"Denne boka kan hjelpe meg!"

DET er det reneste svada!

Forordet var fint. Det handlet om lidenskap og kjærlighet til mat. Jeg elsker lidenskap OG mat. Dette er dama si, tenkte jeg.

Så kom det litt leie. Ikke sukker. Ikke raffinerte kornprodukter. Ikke melk. Ikke usunn fett.

Au. IKKE SUKKER?? Bare litt?? Niks. Og hvilke kornprodukter er IKKE raffinerte?  Jo, det er fuglemat. Dere vet sånne klumper vi henger ut? Der har du uraffinerte kornprodukter.

Hadde sett for meg oppskrifter med litt avokado og sånn, ikke oppskrifter på fuglemat. Likevel gikk jeg løs på oppskriftene med noe som kunne ligne på pågangsmot (hadde nettopp spist meg opp på sukker)

Flaksalt? Hø?
Rapunzel tørrgjær? What?
Spirulinapulver? Ka?
Kvede? Øh?
Tamarind? Javel?

Ikke EN oppskrift inneholdt kjente ingredienser. Alltid var det to eller tre helt ukjente ting som måtte brukes for å lage føkkings fuglemat som gjør meg yngre.

En rask sjekk på nettet viste at dette får du ikke kjøpt hvor som helst. Jeg måtte innom danske, norske og engelske nettsider for å bestille sakene, og det passet INNMARI dårlig, for nå var jeg sulten som en ULV.

Prøv å gjett om det ble fuglemat til middag? Nei, det BLE ikke det. Og er det noen der ute som trenger en litt tykk bok om fuglemat som gjør deg yngre så rop ut. Kan eventuelt brukes til dasspapir hvis du ikke er så fin på det.

Har også noen løsnegler til overs når jeg tenker meg om. Alternative bruksområder til dem får dere finne på selv.

Jeg går og tar valiumen min, jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar