søndag 20. mars 2011

Nær-naturen-opplevelser av ymse slag

Nær-naturen-opplevelser Lykkelica liker:

Stillhet. Sus fra trærne. En rødmalt hytte idyllisk til ved et isdekt vann.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica IKKE liker:
En rødmalt hytte fylt til randen med muselort. Muselort på gulvet. Muselort i sengen. Muselort på kjøkkenbenken. Muselort i kopper og kar. Død mus i vinduskarmen.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica liker:
Nystøvsuget og nyvasket hytte, med fyr i ovnen og glade unger som skravler om hvor innmari godt vannet er fjellet, hvor innmari godt maten smaker på fjellet og alt de skal gjøre på fjellet.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica IKKE liker:
Innetemperatur på pluss 45 grader i takhøyde, og minus fire i gulvhøyde. Utedo. Oppadgående vind i nevnte utedo som gir betegnelsen flau vind en ny mening.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica liker:
Tente stearinlys, potetgull, spennende bok og lykkelige barn som skravler om hvor innmari godt det er å sove på fjellet.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica IKKE liker:
Våkne til lyden av små tassende føtter. Sette seg forvirret opp i sengen. Ane konturene av noe svart som piler over gulvet i racerfart. Få på seg brillene. Innse at det er en føkkings mus i full firsprang over stuegulvet. Vekke mannen som kommer ut i stua,  i trusa, bevæpnet med en ...... vaskekost ???

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica liker:
Måneskinnstur en stjerneklar natt, omringet av glitrende snødekte fjelltopper som skinner som sølv. Så lyst at det nesten er som dagen. Måpende barn og romantisk mann. Bilder på netthinnen som er så vakre at et kamera aldri vil yte dem rettferdighet, så vi gjemmer dem i hjertet i stedet. For all tid.

Nær-naturen-opplevelse Lykkelica IKKE liker:
Oppvask av fettete pinnekjøtt-middag uten oppvaskmaskin og varmt vann i springen. Mus som venter på at det skal bli stille i hytta slik at de kan dra på tokt igjen. Edderkopplik. Utedo i køllmørtna. Mørk skog som lager lyder. Det å måtte ha mannen sin til å følge seg på do, i en alder av 38 år.  

Nærmere naturen kommer du ikke. Med mindre du er Lars Monsen. Og det er jo ikke Lykkelica.

Gudskjelov.

2 kommentarer:

 1. Mamma du mamma.... Det er faktiskt extra godt ä spise
  på fjellet!

  SvarSlett
 2. Hihi, æ ler mæ skakk av dæ!! Den der hytteturen skulle æ likt å vært med på. Trur æ hadde trengt ukesvis på å bli bra i magemusklene etterpå.....
  HERLIG!!!

  Får litt sånn merkelige bilda i hodet ;O) HIHI

  SvarSlett